Rebel Rebel

Vogue 100: A Century of Style

2017. január 24. - excusezmoi

 

A tavalyi év mozgalmas volt a British Vogue életében, hiszen a lap megjelenésének 100. évfordulóját ünnepelték. Ennek keretébent több eseményt is szerveztek 2016 folyamán, például egy nagy szabású kiállítást a National Portrait Gallery-ben Londonban. (Ami egyébként jelneleg Manchesterben tekinthetõ meg) Nem mellesleg pedig a BBC kameráit is beengedték a magazin kulisszái mögé, hogy megmutassák, hogyan készül el a lap ünnepi száma.

 

j1.jpg

 

A Vogue 100: A Century of Style a kiállítás anyagát foglalja össze könyv formájában. Kronológiai sorrendet tartva, évtizedenként fejezetekre bontva mutatják be a jól válogatott képeket. 

 

j6.jpg

 

A csodálatos fotók mellett engem nagyon megfogtak a melléjük fūzött rövid kis sztorik is. Ezek tényleg csak pár sorosak, viszont közelebb hozzák a Vogue világát az által, hogy a képek elkészülésérõl, a modellekrõl és a fotósokról is elhintenek pár érdekes információt. 

 

j4.jpg

j5.jpg

 

Külön érdekes még, hogy a British Vogue több fotósa a második világháború alatt a háborús eseményeket is folyamatosan fényképezte. Ezekbõl is van egy válogatás a könyvben. A háborút követõ idõkben pedig a rommá változott London díszletként jelenik meg egy-egy divatfotón.

 

j3.jpg

 

Gyönyörū válogatás ez a könyv, divatrajongóknak pedig szinte egy valóságos kincs. Én biztosan sokat fogom még lapozgatni.

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd a blogot a Facebook-on is! 

 

képek: saját 

A bejegyzés trackback címe:

https://rebelrebel.blog.hu/api/trackback/id/tr9712133739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása