Rebel Rebel

Egy hétvége nyáron Párizsban

2015. július 28. - excusezmoi

 

Nemrég egy hétvégét Párizsban töltöttem. A kánikulában nem kis fejtörést okozott, hogy mégis mennyi, meg milyen ruhát és sminkcuccot vigyek magammal. Nem akartam, csak egy hátizsáknyi cuccal menni, hiszen egy hétvégéről van szó. Végül sikerült teljesíteni a tervet. Így ez alapján összegyűjtöttem pár tippet, mit érdemes magunkkal vinni egy rövidke városnézésre a nyár kellős közepén!

32.jpg

1: A felsők amiket összeválogatunk lehetőleg olyan színűek legyenek, amin nem látszik meg annyira az izzadságfolt. A nagy melegben mindegy mennyi dezodort fújunk, vagy kenünk magunkra, mindenképpen izzadni fogunk valamennyire. Hogy ez ne legyen annyira szembeötlő, érdemes fehér vagy más világosabb színű (de lehetőleg ne szürke) pólókat választani. Ha mégis szürke, az legyen legalább mintás. 

2: Annyi felsőt, zoknit és fehérneműt vigyünk magunkkal, ahány napra megyünk. Fölösleges túlzásokba esni, csak a  táskánk lesz tőle nehezebb.  

3: Bőven elég két alsó részt magunkkal vinnünk. Én egy bő szárú rövidnadrágot és egy szoknyát választottam. Mivel egyik sem tapadós fazon, nagyon kényelmes viselet volt a melegben.

4: Lábbeliből sem kell több kettőnél. Lehetőleg egy nyitottabb és egy zártabb cipőt válasszunk. Én egy púderszínű szandált és egy rövid szárú vászon Converse-t vittem magammal.

5: Kicsit hangoljuk össze a ruhák színeit, így majd könnyebb lesz variálni őket, és nem okoz nagy fejtörést reggel, hogy mit vegyünk fel.

33.jpg 

6: Ne vigyünk sok sminkcuccot se, mert a nagy melegben úgyis csak leolvad az arcunkról a festék, vagy letöröljük magunkról óvatlanul. Szóval a folyékony alapozót érdemes otthon hagyni, elég a korrektor és a púder. Plusz szempillaspirál, pirosító, ajakír, és egyebek igény szerint. De tényleg nem érdemes vastagon és erősen sminkelni.

7: Táskából is elég maximum kettő. Nálam egy sárga vászon Use bag hátizsák volt, és egy pici halványbarna retikül. Nem is hiányzott más.

8: Egy vékony pulcsi mindig kell, hiszen estére bárhol hidegebbre fordulhat az idő. Ha pedig repülővel utazunk, ez pláne fontos, hiszen nagyon hűvös tud lenni az utastér. 

9: Ha hosszú a hajunk, mindenképp vigyünk egy hajgumit, vagy valamit amivel összefoghatjuk. Nagyon sokat tud számítani.

10: Ékszerből is elég pár darab. 1-2 karkötő és nyaklánc, ami színben passzol. 

Remélem segítettem ezzel a kis ötlethalmazzal bárkinek, aki éppen utazni készül!

Végezetül pár kép a párizsi kiruccanásomból:

 

képek: saját

A bejegyzés trackback címe:

https://rebelrebel.blog.hu/api/trackback/id/tr797615152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása